Nieuws/Entertainment
1369218
Entertainment

The Rock reageert weer op verkiezingsgerucht

Dwayne Johnson heeft opnieuw gereageerd op het gerucht dat hij plannen heeft om in 2020 mee te doen aan de Amerikaans presidentsverkiezingen. Toen hem gevraagd werd wat hem zou trekken aan een presidentschap, antwoordde The Rock: „Zoiets als ’the People’s President’ klinkt wel aardig, laat ik het daarbij houden.”

De acteur, die op een Comic Con in Los Angeles was om zijn nieuwe film Jumanji: Welcome To The Jungle te promoten, begon in november 2016 voor het eerst over een eventuele verkiezingscampagne, in tijdschrift Vanity Fair: „Het zou een geweldige manier zijn om mensen te helpen.” Vervolgens verkondigde hij in mei in GQ dat het „een serieuze optie” is om president te worden.

Kort erna richtte schrijver Kenton Tilford de organisatie Run the Rock 2020 op, waarmee Johnson zelf overigens niets te maken had. Tilford bedacht zelfs al de slogan ’Make America Rock Again’.

The Rock is geen fan van de huidige president Donald Trump. Meerdere malen liet hij zich negatief uit over Amerika’s leider, die het land niet verenigt volgens hem.