Nieuws/Entertainment
1369256
Entertainment

’Het was geen geïsoleerd incident’

NBC ontslaat Matt Lauer om seksueel wangedrag

Matt Lauer en ex-collega Savannah Guthrie

Matt Lauer en ex-collega Savannah Guthrie

Matt Lauer, één van de vaste gezichten van NBC’s Today Show, is op staande voet ontslagen vanwege ongepast seksueel gedrag op de werkvloer. Het nieuws werd vanochtend aangekondigd tijdens de opening van het programma.

Matt Lauer en ex-collega Savannah Guthrie

Matt Lauer en ex-collega Savannah Guthrie

Presentatrice Savannah Guthrie las aan het begin van de show een statement van NBC-baas Andy Lack voor. Ze vertelde dat er maandagavond bij de hoofdredactie een klacht van een collega was binnengekomen over ongepast gedrag van Matt Lauer. Volgens de zender ging het om een duidelijk geval van een schending van de normen van het bedrijf.

Hoewel NBC nooit eerder een klacht over Lauer kreeg, heeft het management van de zender naar eigen zeggen redenen om te geloven dat het géén geïsoleerd incident was. Lauer was meer dan 20 jaar een van de gezichten van de Today Show. Hij is met een jaarsalaris van 20 miljoen dollar een van de bestbetaalde presentatoren.

Guthrie en de rest van haar collega’s werden pas vanochtend, vlak voor de show, op de hoogte gesteld. „Zoals je je misschien kunt voorstellen zijn we er kapot van en moeten we dit nog verwerken”, zei de presentatrice emotioneel. „We zijn diepbedroefd. Ik vind het vreselijk voor Matt, hij is een goede vriend en partner en hij is bij veel mensen geliefd. En mijn hart is gebroken voor mijn dappere collega die met haar verhaal naar buiten is gekomen.”