Nieuws/Entertainment
1369301
Entertainment

Geen Christopher Waltz in Bond 25

Christopher Waltz

Christopher Waltz

Acteur Christoph Waltz keert niet terug in de nieuwe James Bond-film. Dat heeft hij gezegd tegen de Italiaanse filmblog TalkyMovie op de rode loper van het Filmfestival van Rome.

Christopher Waltz

Christopher Waltz

„Nee, helaas, het spijt me erg”, stelde de tweevoudig Oscarwinnaar. „Zo is de traditie: een nieuwe film, een nieuwe naam. Ik had het graag anders gezien.” Waltz speelde in de vorige Bond-film, Spectre, de aartsvijand van 007, Ernst Stavro Blofeld. Het personage overleefde de film wel.

Of de afwezigheid van Waltz ook betekent dat het personage Blofeld niet terugkeert, is onduidelijk. Blofeld werd in het verleden ook in elke film door een andere acteur gespeeld. Zo vertolkte Donald Pleasence de rol in You only live twice (1967), Telly Savalas in On her majesty’s secret service (1969), Charles Gray in Diamonds are forever (1971) en Max von Sydow in Never say never again (1983).

Daniel Craig

Daniel Craig zal voor de vijfde maal de rol van geheim agent 007 spelen. Het is nog niet duidelijk wie de film gaat regisseren. Craig heeft aangegeven een voorkeur te hebben voor Denis Villeneuve. De Canadese regisseur maakte recent het langverwachte en goed ontvangen vervolg op Blade Runner, met de Nederlandse actrices Sylvia Hoeks en Sallie Harmsen.

Noorse media meldden eerder deze maand dat er plannen zijn om de proloog in de Noorse fjorden te draaien. Bond 25 moet in november 2019 in première gaan.