Nieuws/Entertainment
1369658
Entertainment

Ashley Judd vergeeft Harvey Weinstein

Ashley Judd vergeeft Harvey Weinstein. Dat zei ze in een interview op de Amerikaanse televisie. „Ik vergeef je. Je bent ziek en je lijdt”, zei ze in de ABC-ontbijtshow ’Good Morning America’. De actrice raadt de gevallen filmmagnaat aan om snel hulp te zoeken.

Judd vertelde in het programma hoe Weinstein haar keer op keer tot seksuele handelingen probeerde te verleiden toen ze nog een jonge, beginnende actrice was. Uiteindelijk wist ze aan hem te ontkomen door te beloven dat ze op zijn voorstellen in zou gaan als ze een Oscar had gewonnen voor een rol in een van zijn films. Achteraf heeft ze een dubbel gevoel bij die aanpak.

„Ik denk niet dat mensen mij hadden geloofd”, zei Judd op de vraag of ze het ontoelaatbare gedrag van Weinstein niet meteen openbaar had moeten maken. Dat geldt volgens haar ook voor de andere actrices die nu eindelijk durven te praten over wat ze hebben meegemaakt. Ze vindt ze moedig. „Deze vrouwen zijn niet zonder angst, zoals sommigen zeggen. Ze praten ondanks dat ze bang zijn.”

Weinstein ontkent alle verdachtmakingen en zegt dat alle relaties die hij had met wederzijds goedvinden waren. Er worden nu dan ook allerlei foto’s verspreid waarop Weinstein te zien is met de actrices die hem beschuldigen. Judd stoort zich daar mateloos aan, vooral ook omdat de foto’s doen voorkomen dat er niets aan de hand is. „Zo willen ze de zaken omdraaien”, stelde ze. „Ze maken van de dader het slachtoffer en van de slachtoffers de daders.”