Nieuws/Entertainment
1370215
Entertainment

Robbie Williams helpt collega met solo-album

Robbie Williams

Robbie Williams

Zegde hij begin september zijn Europese tour af vanwege problemen met zijn rug, ondertussen zit Robbie Williams niet stil. In het geheim hielp hij Tommy Blaize, zanger in de band van het Britse dansprogramma Strictly Come Dancing, een solocarrière op te starten.

Robbie Williams

Robbie Williams

Tommy Blaize begeleidde als zanger in de band tien jaar lang de dansers in het dansprogramma. Maar nu kiest hij ervoor zelf in de spotlights te treden. In een gesprek met de Britse krant The Sun zegt hij dat Robbie Williams hem daartoe heeft aangemoedigd en hem heeft geholpen. „Het was geweldig met hem samen te werken.”

Hoe hun vriendschape en samenwerking ontstond, daarover treedt de zanger niet in detail. In elk geval is Robbie geen onbekende in de show. Verschillende malen vermaakte hij het publiek met optredens, inclusief een optreden met zijn voormalige band Take That en een duet met bandlid Gary Barlow.

Tommy Blaize werkte eerder al samen met grote artiesten als Stevie Wonder en Amy Winehouse. Nu komt hij met zijn eigen debuutalbum met soulklassiekers, waarvan de release op 1 december gepland staat. Blijft de vraag of hij het voorbeeld van zijn samenwerkingspartner volgt en zijn band bij het dansprogramma in de steek laat voor een bloeiende solocarrière.