Nieuws/Entertainment

Beyoncé weigerde rol Beauty and the Beast

1 / 3

Frank Micelotta/Invision/AP

Beyoncé heeft de rol van Plumette geweigerd in de live action-remake van Beauty and the Beast. Dat heeft regisseur Bill Condon, die met haar samenwerkte voor de film Dreamgirls, onthuld in een interview met Yahoo.

1 / 3

Frank Micelotta/Invision/AP

Condon vertelt dat hij Beyoncé dolgraag in de film had willen hebben, maar dat de rol die hij in de aanbieding had niet groot genoeg was voor de zangeres. De regisseur denkt dat ze „een uitstekende Plumette” was geweest.’

De rol van het dienstmeisje dat door een vloek op de prins in een plumeau veranderde ging uiteindelijk naar actrice Gugu Mbatha-Raw, die samen met onder andere Emma Watson (Belle), Stanley Tucci (Maestro Cadenza), Emma Thompson (Mrs. Potts), Ewan McGregor (Lumiere) en Dan Stevens (The Beast) schitterde in de kaskraker. De film bracht ruim een miljard euro op.

Beyoncé was in maart wel aanwezig bij de première van Beauty and the Beast, samen met haar dochter Blue Ivy. De zangeres was destijds hoogzwanger van tweeling Rumi en Sir, de tweede dochter en eerste zoon van haar en echtgenoot Jay-Z.

Lees meer over