Nieuws/Entertainment
1370508
Entertainment

Ook broer Harvey Weinstein beschuldigd van seksuele intimidatie

Het lijkt erop dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Weinstein. Na Harvey wordt nu ook zijn broer Bob beschuldigd van seksuele intimidatie.

Amanda Segel, uitvoerend producent van de serie The Mist, zegt dat Weinstein haar verschillende keren uitnodigde voor privédiners. Haar advocaat heeft de directie van The Weinstein Company vervolgens laten weten dat ze haar werk zou neerleggen als hij niet direct zou stoppen met het persoonlijk benaderen van haar.

Toen ze op een keer inging op zijn verzoek, werden tijdens het diner „zeer intieme vragen” gesteld. Weinstein vroeg haar daarna of hij haar terug wilde brengen naar het hotel, om vervolgens haar in zijn kamer uit te nodigen. Dat weigerde ze. Ook zou hij meerdere keren grappend gezegd hebben dat hij haar baas was en dat hij haar kon ontslaan als ze weigerde met hem te gaan eten.

„Een simpel ’nee’ zou genoeg moeten zijn”, zo vertelt Segel aan Variety. „Na een ’nee’ zou je door moeten gaan met je leven. Bob bleef maar aandringen dat hij vrienden met me wilde zijn. Maar dat wilde hij niet echt, hij wilde meer. Ik hoop dat een ’nee’ genoeg is vanaf nu.”

Weinstein laat zelf via een woordvoerder weten dat hij zich niet herkent in de beschuldigingen en het erg spijtig vindt dat ze deze geuit heeft. Over zijn broer Harvey zei hij eerder: „„Ik bevind me in een nachtmerrie. Mijn broer heeft een gewetenloos lijden veroorzaakt. Als vader van drie meisjes is mijn hart gebroken voor de vrouwen die hij pijn heeft gedaan.”