Nieuws/Entertainment
1370588
Entertainment

Despacito meest bekeken YouTube-video ooit

Luis Fonsi en Daddy Yankee

Luis Fonsi en Daddy Yankee

Hoewel de zomer al voorbij is, blijft zomerhit Despacito het ene na het andere record verbreken. De videoclip bij het nummer bereikte vandaag een bijzondere mijlpaal. Het is de eerste video die meer dan vier miljard keer bekeken is op YouTube.

Luis Fonsi en Daddy Yankee

Luis Fonsi en Daddy Yankee

De Spaanstalige hit was deze zomer over de hele wereld populair: in liefst 37 landen stond de videoclip van Luis Fonsi en Daddy Yankee op nummer 1. In de Verenigde Staten stond de single zelfs zestien weken bovenaan de Billboard Hot 100.

De videoclip is sinds 12 januari 2017 op YouTube te zien en breekt sindsdien talloze records. Despacito werd de video die het snelst 200 miljoen, 2 miljard en 3 miljard keer bekeken is, meldt Entertainment Business. Daar zijn niet de views van de clip van de remix met Justin Bieber bij opgeteld. Die video is ’slechts’ 550 miljoen keer bekeken.

Voorlopig hoeven Luis Fonsi en Daddy Yankee niet bang te zijn dat ze hun leidende positie als populairste video kwijt raken. De videoclip van het nummer See You Again van Charlie Puth en Wiz Khalifa volgt op grote afstand, met 3,15 miljard views.