Nieuws/Entertainment
1370649
Entertainment

Melissa Etheridge reageert op arrestatie om marihuanabezit

Melissa Etheridge

Melissa Etheridge

Melissa Etheridge neemt het zichzelf kwalijk dat ze afgelopen zomer opgepakt werd voor het bezit van marihuana. „Ik was slordig. Het was een internationale grensovergang, ik had beter moeten weten”, vertelt ze aan Variety.

Melissa Etheridge

Melissa Etheridge

De zangeres werd in augustus aangehouden nadat douaniers haar tourbus hadden doorzocht toen ze vanuit Canada de Verenigde Staten binnenkwam na een optreden in Calgary. Drugshonden vonden in haar handtas de cannabisolie die ze gebruikt sinds haar borstkankerdiagnose in 2004.

Melissa hoopt dat de publiciteit rond haar aanhouding bijdraagt aan meer acceptatie voor het medisch gebruik van marihuana. In haar thuisstaat Californië is dat al legaal, en ook in de staat waar zij werd aangehouden, North Dakota, was de wet net aangepast om medisch gebruik van softdrugs toe te staan. Dat wist de sheriff die haar arrestatie uitvoerde volgens Melissa ook „maar niemand wist nog wat ze ermee moesten.”

De zangeres kwam weg met een boete en een vernieuwde reputatie, grapt ze in het interview. Melissa zegt daarin dat ze na haar arrestatie „een echte rockster is”, en dat ze met collega’s als Paul McCartney, Snoop Dogg en Willie Nelson die ook wietarrestaties op hun naam hebben staan in goed gezelschap verkeert.