Nieuws/Entertainment
1371066
Entertainment

Renate Gerschtanowitz geraakt door kinderleed

Renate Gerschtanowitz

Renate Gerschtanowitz

Renate Gerschtanowitz is als ambassadrice voor Unicef wel wat gewend op haar reizen naar Jordanië. Toch is ze ook deze keer extra geraakt door de angst van de kinderen die ze ontmoette in het vluchtelingenkamp. Dat vertelt ze aan Shownieuws.

Renate Gerschtanowitz

Renate Gerschtanowitz

In het vluchtelingenkamp Al Za'atari in Jordanië had Renate een aantal ontmoetingen, waaronder met de vader van de Syrische Du'aa en Majid. Hen reikte ze persoonlijk een gevulde rugtas uit, zodat zij eindelijk naar school kunnen.

Vooral als moeder van twee zoontjes, Julian en Benjamin, die ze elke ochtend naar school brengt, raakt het haar dat de kinderen in het oorlogsgebied erg bang zijn om naar shcool te gaan. „Als ik mijn zoontjes naar school breng, is dat heel gezellig allemaal. Hier zie ik pure angst bij kinderen. Ze zijn bang dat er zomaar een bom op de school kan vallen.”

Unicef deelde vandaag de video van de reis van Renate op YouTube. Met hun campagne ’juf in actie’ vragen ze geld voor schooltassen voor de kinderen in het vluchtelingen kamp. „Heel belangrijk”, benadrukt Renate. „Deze kinderen zijn de nieuwe generatie die Syrië weer moeten opbouwen. Als zij nu geen onderwijs krijgen, zijn ze straks door de oorlog echt een verloren generatie.”