Nieuws/Entertainment
1371183
Entertainment

Astrid Holleeder trots op tv-serie Judas

Het boek Judas van Astrid Holleeder.

Het boek Judas van Astrid Holleeder.

Astrid Holleeder vindt het geweldig dat van haar bestseller Judas een Amerikaanse tv-serie wordt gemaakt. Dit zegt Oscar van Gelderen van haar uitgever Lebowski. Hij zegt dat de uitgeverij een dozijn biedingen kreeg uit Hollywood van producenten die interesse hadden in de tv-rechten.

Het boek Judas van Astrid Holleeder.

Het boek Judas van Astrid Holleeder.

„Geweldig vindt ze het”, zegt Van Gelderen. „ Astrid vindt het fantastisch dat Steven Spielberg erbij betrokken is via zijn productiehuis Amblin Television. Dat is ongekend”, aldus Van Gelderen. Ook voor hemzelf is de deal met Hollywood „the next level.”

Astrid Holleeder en haar uitgever vinden het fijn dat Judas een tv-serie wordt in plaats van een film. „Het boek is dermate complex dat een tv-serie wel gepast is”, laat Van Gelderen weten. Van het boek zijn in Nederland al meer dan 500.000 exemplaren verkocht. „Het boek doet het erg goed bij vrouwen en ook in het buitenland, waar Willem Holleeder niet bekend is, scoort het verhaal van Astrid. Ieder land heeft wel zijn eigen Willem Holleeder, maar nergens heeft men een Astrid Holleeder”, zegt Van Gelderen. „Dat spreekt uitgevers aan, maar dus ook Hollywood. Astrid vindt het prachtig dat mensen geïnteresseerd zijn in háár verhaal.”

Het is nog niet bekend wanneer de serie in productie gaat en wordt uitgezonden. De Engelstalige versie van het boek verschijnt in het voorjaar van 2018 in de Amerikaanse boekenwinkels. „Judas is een echt aangrijpend, waargebeurd verhaal met waanzinnige personages die van de pagina’s springen, een intens familiedrama en een emotioneel en persoonlijk inkijkje”, zeggen Darryl Frank en Justin Falvey van Amblin Television. „Toen we van Astrids verhaal hoorden, zagen we onmiddellijk de potentie voor een mooie televisieserie”, aldus Charles Roven en Richard Suckle van Atlas Entertainment. Atlas produceerde met Wonder Woman een van de hitfilms van dit jaar.