Nieuws/Entertainment
1371592395
Entertainment

Diederik Ebbinge op zijn vingers getikt

Diederik Ebbinge

Diederik Ebbinge

De smeekbede van Diederik Ebbinge aan tafel bij De Wereld Draait Door heeft een staartje gekregen. De acteur deed vanwege de teleurstellende kijkcijfers van tv-programma Promenade een oproep naar tv-kijkers met een stemkastje om zondagavond massaal naar de laatste aflevering van zijn satirische talkshow te kijken. Dit in de hoop er een tweede seizoen doorheen te krijgen.

Diederik Ebbinge

Diederik Ebbinge

Op Twitter laat Ebbinge, met een vleugje sarcasme, zaterdagmiddag weten: „Standje gekregen van Stichting KijkOnderzoek, na mijn oproep in De Wereld Draait Door om mensen met een kastje naar Promenade te laten kijken. Had ik niet mogen doen. Dus laten we maar hopen dat iedereen kijkt naar wat ie maar wilt. Tip: de finale van Heel Holland Bakt, om 20.25 uur op NPO1.”

Een woordvoerder van Stichting KijkOnderzoek reageert enigszins verrast op de woorden van Ebbinge en zegt tegen De Telegraaf dat het ’allemaal wel meevalt’. „Ik begrijp dat je, als je programmamaker bent en je altijd krijgt te horen of de kijkcijfers wel of niet goed zijn, dat het een dingetje wordt. Het is zijn goed recht dat hij daar de draak mee steekt, maar ik heb alleen wel aan de NTR gevraagd of hij in het vervolg niet direct mensen met een kijkkastje wil oproepen om naar zijn programma te kijken. Dat is denk ik niet nodig. Als je in De Wereld Draait Door gaat zitten kun je, denk ik, je programma promoten. Dat hebben we bijvoorbeeld gezien bij De Luizenmoeder, dat werkt ontzettend goed voor Diederik.”

In Promenade nemen Ebbinge, Eva Crutzen, Henry van Loon en Ton Kas Nederlandse talkshows en showbizzprogramma’s op de hak. Gemiddeld kijken er tussen de 200.000 en 300.000 mensen naar het satirische tv-programma op NPO3. De NTR maakte eerder deze week bekend heel erg graag een tweede reeks van Promenade te maken. „Maar het besluit daarover ligt bij de NPO. We gaan na het einde van de eerste reeks om de tafel zitten”, stelde een woordvoerder.

V.l.n.r.: Henry van Loon, Diederik Ebbinge, Eva Crutzen en Ton Kas.

V.l.n.r.: Henry van Loon, Diederik Ebbinge, Eva Crutzen en Ton Kas.