Entertainment/Sterren
1371958864
Sterren

’Ruud de Wild in september weer terug op de radio’

Ruud de Wild

Ruud de Wild

Ruud de Wild is van plan in september terug te keren op NPO Radio 2. Dat zegt dj Eddy Keur, die Ruuds programma De Wild in de Middag overnam toen de presentator in maart stopte omdat hij darmkanker had, in De Telegraaf.

Ruud de Wild

Ruud de Wild

Toen Ruud de Wild (52) in maart tijdelijk moest stoppen met zijn middagprogramma op Radio 2, vond hij in Eddy Keur (62) een geschikte vervanger. „Toen ik in 1986 ’s nachts over de Hilversumse Emmastraat liep, luisterde ik via mijn radio-walkman al naar zijn Kro-programma. Nog steeds als ik daar kom, hoor ik in mijn hoofd weer dat fragment”, aldus Ruud, toen hij twee jaar geleden bij hem te gast was op NH Radio. Nadat De Wild dit voorjaar opnieuw een ingreep moest ondergaan, wist hij dat zijn programma bij Eddy in goede handen was.

Verandering

Drie maanden later zijn de reacties positief en lijkt het zelfs voorzichtig een aantal deuren te openen. De eerste verandering vindt zaterdag plaats. „Dan stop ik na drieënhalf jaar bij NH Radio om er meer televisie te kunnen gaan maken”, vertelt Keur.

„Ondertussen ben ik met meerdere publieke en commerciële omroepen in gesprek over een nieuw radio-avontuur. Daar wil ik echter pas iets over kwijt als Ruud weer terug in het zadel zit. Uit respect voor de man die mij het vertrouwen gaf en zelf alle tijd nodig heeft om op volle kracht te kunnen terugkeren. In principe is dat na zijn vakantie in september, maar als hij zich in juli of augustus al goed genoeg voelt, dan maak ik met alle liefde eerder plaats. Het is zijn show, ik ben slechts een vervanger.”

Vrienden

Eddy heeft zin in zijn afscheidsshow op NH, waarbij bekende vrienden als Irene Moors, Gerard Joling en Jeroen van der Boom zullen aanschuiven. „Na 361 afleveringen was de fut er wel een beetje uit; en als je toch weet dat je gaat stoppen, dan kun je het maar beter meteen doen. Het is net als de terugreis van vakantie. Die is ook minder leuk dan de weg er naartoe. Ik heb mijn laatste 16 vakantiedagen opgenomen en sluit het zaterdag netjes af.”