Nieuws/Entertainment
1373842
Entertainment

RTL breekt met Sylvie... om haar Duits

Sylvie Meis

Sylvie Meis

De Duitse televisiezender RTL wil niet meer verder met Sylvie Meis (39). De Nederlandse presentatrice, die zeven jaar het gezicht was van de populaire dansshow Let’s Dance, zegt dat haar beheersing van de Duitse taal de reden is voor de breuk.

Sylvie Meis

Sylvie Meis

„Een aantal weken geleden vertelde RTL dat mijn Duits voor hen niet goed genoeg was om met mij verder te gaan”, vertelt Sylvie aan BILD. „Ik woon inmiddels tien jaar in Duitsland. Natuurlijk waren er altijd mensen die na de uitzending op social media grappen maakten over mijn accent, maar ik had nooit gedacht dat mijn Duits het einde van onze samenwerking zou betekenen.”

Aan het Duitse dagblad laat Sylvie, die door RTL telefonisch op de hoogte werd gebracht van het nieuws, weten „ongelooflijk teleurgesteld” te zijn. „Ik hield van de show, ik voelde me altijd goed en natuurlijk ben ik heel verdrietig dat het nu voorbij is. We waren allemaal als een grote familie.”

Nieuw jasje

Een woordvoerder van RTL bevestigt het nieuws aan BILD: „Het klopt. We willen Let’s Dance in een nieuw jasje steken en we hebben daarom ook besloten om de co-presentatie te veranderen.” De Oostenrijkse Victoria Swarovski, een 24-jarige vriendin van Sylvie én winnares van het voorlaatste seizoen, zal de presentatrice opvolgen. De woordvoerder, die benadrukt „zeven seizoenen lang ontzettend fijn met Sylvie te hebben samengewerkt”, ontkent dat een taalprobleem de reden is van het gedwongen vertrek.

Met danspartner Christian Polanc deed Sylvie in 2010 aan de dansshow mee, waarna ze een jaar later werd gevraagd als presentatrice. Co-presentator Daniel Hartwich zal overigens wél te zien zijn in het elfde seizoen, dat in maart 2018 van start gaat.