Nieuws/Entertainment
1373903
Entertainment

’Lauer had geheime knop om deur te sluiten’

Matt Lauer

Matt Lauer

Talkshowhost Matt Lauer, die woensdag op staande voet is ontslagen vanwege seksueel ongepast gedrag op de werkvloer, had een geheime knop onder zijn bureau. Hiermee kon hij zonder op te staan de deur van zijn kantoor op slot doen als er een vrouw bij hem was.

Matt Lauer

Matt Lauer

Dat is een van de details die een aantal vrouwen prijsgeven in een gesprek met het blad Variety. Meerdere vrouwen beschuldigen de anchorman van NBC’s Today Show van seksuele intimidatie en misbruik. Lauer werd woensdag op staande voet ontslagen.

De 59-jarige presentator zou vrouwelijke collega’s seksspeeltjes cadeau hebben gegeven. Daarbij stopte hij dan briefjes waarop stond wat hij met haar en het seksspeeltje zou willen doen. Ook beschrijven de vrouwen een incident waarbij Lauer op zijn kantoor opeens zijn broek liet zakken om zijn penis te tonen.

Zijn favoriete spelletje met vrouwelijke collega’s was ’fuck, marry or kill’. Dan noemde Lauer drie namen en moesten de vrouwen vertellen met wie van die drie mannen zij het liefst seks zouden willen hebben. Variety werkte twee maanden aan het onderzoek naar Lauer.