Nieuws/Entertainment
1374423570
Entertainment

Elton John verdedigt vriendschap Ellen DeGeneres en George Bush

Elton John vindt het knap van Ellen DeGeneres dat ze opstaat voor waar ze in gelooft, zegt hij zondag in een interview met NPR. Daarmee voegt hij zich bij de groep bekende mensen die DeGeneres steunen, nadat de presentatrice het nieuws naar buiten bracht dat ze vrienden was met voormalige president George W. Bush.

„George Bush heeft veel fouten gemaakt. Ik heb veel fouten gemaakt. Ellen DeGeneres heeft veel fouten gemaakt. Mensen moeten samen komen. Ze moeten respect hebben voor elkaars kijk op het leven. Behalve als het gaat om ketterij, maar volgens mij is George Bush niet zo’n persoon”, zegt de zanger. Veel mensen vielen over de vriendschap, die aan het licht kwam nadat er foto’s werden gemaakt van DeGeneres en Bush bij een football-wedstrijd.

„Feit is dat ik vrienden ben met George Bush”, gaf de talkshowhost toe in haar programma. „Ik ben vrienden met heel veel mensen die niet hetzelfde geloven als ik. We zijn allemaal anders en ik denk dat we zijn vergeten dat het goed is dat we allemaal anders zijn.” Bekenden zoals Reese Witherspoon en Kristen Bell ondersteunden haar in die uitspraak. Anderen, zoals Mark Ruffalo, noemden de vermeende oorlogsmisdaden van de voormalige president een te groot verschil om over heen te kijken.