Nieuws/Entertainment
1374579512
Entertainment

Rechtszaken van Jackson-slachtoffers gaan mogelijk toch door

Michael Jackson.

Michael Jackson.

Wade Robson en James Safechuck, die Michael Jackson in de documentaire Leaving Neverland beschuldigen van seksueel misbruik, krijgen mogelijk toch de kans om hun verhaal te houden in de rechtbank.

Michael Jackson.

Michael Jackson.

De mannen, die beweren als kind slachtoffer te zijn geworden van de King of Pop, klaagden de zanger in 2017 aan voor seksueel misbruik. De zaken werden echter geseponeerd vanwege de verjaringstermijn. Zowel Wade als James ging in hoger beroep. Ze zijn nog in afwachting van een beslissing. Dat meldt TMZ. Volgens ingewijden gaat de rechter zich deze week buigen over de zaken omdat in Californië een nieuwe wet is aangenomen waarin de verjaringstermijn van seksueel misbruik is uitgebreid. Jackson, die in 2009 overleed, zou dan dus alsnog door de rechtbank schuldig kunnen worden bevonden aan seksueel misbruik.

De HBO-documentaire Leaving Neverland zorgde begin dit jaar voor flink wat ophef. Zo besloten meerdere radiozenders Jacksons muziek niet langer te draaien en werden kunstwerken van de zanger uit verschillende musea verwijderd.

De nabestaanden van Jackson ontkenden de aantijgingen en verwierpen de film. Ook klaagden ze HBO aan wegens contractbreuk. In een overeenkomst tussen de zender en de zanger uit 1992, die werd getekend vanwege de uitzending van een concert, stond opgenomen dat HBO de zanger niet mag vernederen of te schande mag maken. Dat was volgens de Jacksons wel gebeurd door het tonen van de documentaire. De rechter stelde ze vorige maand in het gelijk, HBO ging in hoger beroep.