Entertainment/Sterren
137531730
Sterren

Broer Chadwick Boseman stelt boze fans gerust na Oscar-winst Anthony Hopkins

Chadwick Boseman (2018)

Chadwick Boseman (2018)

Volgens Derrick Boseman, de broer van Chadwick Boseman, is de familie van de overleden acteur niet boos dat hij geen Oscar heeft gewonnen. Veel kijkers van de Oscars lieten zondagnacht op Twitter weten het niet eens te zijn met de winst van acteur Anthony Hopkins, die een beeldje won voor zijn rol in The Father. Boseman had de prijs voor beste acteur moeten winnen, zo klonk het.

Chadwick Boseman (2018)

Chadwick Boseman (2018)

Aan TMZ vertelde Derrick dat de familie vond dat alle genomineerden de prijs verdienden. Ook zou Chadwick niet veel waarde gehecht hebben aan het winnen van prijzen. De broer van de Black Panther-acteur was dan ook niet boos of geïrriteerd door het ’verliezen’ van het beeldje.

De familie van Chadwick wenst Hopkins het allerbeste. „Want dat zou Anthony ook aan Chad gewenst hebben, als hij had gewonnen”, vertelt Derrick. En dat klopt, want Hopkins bracht na de winst een eerbetoon aan Chadwick. „Goedemorgen vanuit Wales”, zegt Hopkins in een filmpje op Instagram. „Ik had totaal niet verwacht deze prijs te winnen, absoluut niet. Ik ben dankbaar aan de leden van de Academy die mij deze prijs hebben gegeven. Maar ik wil vooral Chadwick Boseman eren, die veel te vroeg van ons is weggenomen.”

De winst van Hopkins kwam als een verrassing. Vrijwel alle voorspellingen gingen ervan uit dat de prijs voor beste acteur zou gaan naar Boseman, voor zijn rol in Ma Rainey’s Black Bottom. Het was de laatste film die de populaire acteur maakte voordat hij in augustus op 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.