Nieuws/Entertainment
1375782
Entertainment

Noel Gallagher scheldt op Trump, Noord-Korea én Liam

Noel Gallagher

Noel Gallagher

Noel Gallagher heeft zich in een interview met muziekblad Paste uitgeleefd op de politiek, waar hij geen goed woord voor over had. En ook broer Liam hoeft niet op warme woorden te rekenen.

Noel Gallagher

Noel Gallagher

Zo noemde de voormalige Oasis-ster de leider van de Labourpartij in Engeland, ’f*cking Jeremy Corbyn’ een communist. De kijk van Donald Trump op het klimaat vindt hij ’behoorlijk f*cking eng’. De Noord-Koreanen bestempelt hij als ’kleine dikke Noord-Koreaanse idioten’. En trouwens, politiek, journalisten en nieuws: ’f*cking saai!’.

Hij noemt politici ’economisten, vol shit’, een uitspraak die de voormalig gitarist baseert dat op zijn ontmoetingen met een aantal van hen. „Ze hebben totaal geen invloed op mijn leven. Oké, Donald Trump misschien, omdat zijn ideeën over het klimaat zo behoorlijk f*cking eng zijn, dat dat ook invloed zal hebben op mijn kinderen.” Hij neemt bewust afstand van het nieuws over de politiek. „Als de wereld in brand staat omdat een aantal kleine vette Noord-Koreaanse idioten een raket de lucht insteken, laat het f*cking eind van de wereld dan maar komen. Ik wil het niet weten. Ik doe liever iets anders.”

Liam

De 50-jarige rockartiest behoorde in de jaren negentig tot de sleutelfiguren van het zogeheten Cool Brittania, een periode in de Britse geschiedenis waarin de Engelsen weer trots werden op hun land, aangejaagd door de popcultuur met succesvolle groepen als Spice Girls en Gallahgers band Oasis. In die rol was hij toentertijd dan ook van harte welkom bij toenmalig premier Tony Blair, voor wie hij eerder dit jaar nog zijn steun uitsprak.

Tot slot is hij duidelijk over zijn broer Liam, die hem oorspronkelijk bij Oasis betrok als gitarist en songwriter, maar met wie hij tijdens hun glorietijd al voortdurend ruzie had. Waar Liam op Twitter en in een interview met Paste liet weten open te staan voor een verzoening, is dat voor Noel geen optie. „Dat doet het goed bij onze fans, maar daar trap ik niet in. Ik hoop dat hij de kloterigste tijd van zijn f*cking leven heeft.”