Nieuws/Entertainment

Tranen en schrik bij inwoners Utopia

Utopiaan van het eerste uur, Billy Bakker

Utopiaan van het eerste uur, Billy Bakker

ANP

De inwoners van Utopia zijn behoorlijk geschrokken van het nieuws dat er na vierenhalf jaar een einde komt aan de realityserie. Nadat het hoge woord er uit was, vloeiden er heel wat tranen.

Utopiaan van het eerste uur, Billy Bakker

Utopiaan van het eerste uur, Billy Bakker

ANP

„We werden er erg door overvallen”, zegt Utopiaan van het eerste uur Billy Bakker in een reactie. „Je weet dat het kon gebeuren, het is toch televisie. Maar toch ben je behoorlijk geschokt en zijn er ook zeker tranen geweest. Vooral bij de vrouwen vloeiden de tranen. De mannen bleven er nog redelijk koel onder.”

Utopia startte op 31 december 2013. Vijftien deelnemers namen toen hun intrek in de loods op het terrein bij Laren en kregen de opdracht om binnen een jaar een ideale wereld te creëren. Billy vertrok zelf in oktober 2014 maar maakte vorig jaar zomer haar rentree. Ze vindt het mooi dat ze haar Utopia-avontuur nu op deze manier kan afsluiten. „Op de een of andere manier ben ik toch trots dat ik bij het begin en het einde ben”, zegt ze.

De beste Utopiaan

Billy denkt dat het laatste halfjaar van Utopia nog steeds de moeite waard blijft om te volgen. Volgens haar gaan we nu echt zien wie de beste Utopiaan is. „Er kan nu van alles gebeuren. We kunnen nog een keer knallen en alles laten zien wat we in onze mars hebben. Ja, er gaat nog veel gebeuren”, verwacht ze.

SBS maakte vandaag bekend dat Utopia op 1 juni 2018 voor het laatst wordt uitgezonden. Het programma moet noodgedwongen stoppen omdat het huurcontract voor het terrein, dat eigendom is van de provincie Noord-Holland, niet wordt verlengd.

Lees meer over