Nieuws/Entertainment

NBC-anchor Matt Lauer biedt excuses aan

AP

Talkshowhost Matt Lauer heeft voor het eerst gereageerd op zijn ontslag woensdag vanwege seksueel ongepast gedrag op de werkvloer. De anchorman van NBC’s Today Show zegt spijt te hebben van zijn daden.

AP

„Er zijn geen woorden die mijn spijt en verdriet kunnen uitdrukken voor de pijn die ik anderen heb veroorzaakt. Het spijt me echt”, zo staat in een statement van Lauer, dat donderdagochtend werd voorgelezen tijdens de opening van de Today Show door Lauers collega Savannah Guthrie. Zij maakte woensdag ook bekend dat de presentator op staande voet was ontslagen.

„Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me pas echt wat ik heb aangericht en hoe groot de teleurstelling moet zijn bij NBC. Niet alles wat er nu over me gezegd wordt is waar, maar er zit genoeg waarheid in om mij diep te schamen”, aldus Lauer, die zich de komende tijd volledig gaat richten op reputatieherstel. „Dat is nu mijn fulltimebaan.”

Sinds het nieuws naar buiten kwam dat Lauer is ontslagen, kwamen verschillende verhalen naar buiten over zijn daden. Zo zou hij een geheime knop onder zijn bureau hebben gehad waarmee hij zonder op te staan de deur van zijn kantoor op slot kon doen als er een vrouw bij hem was. Ook zou de 59-jarige presentator vrouwelijke collega’s seksspeeltjes cadeau hebben gegeven en toonde hij zijn penis.

Lees meer over