Entertainment/Royals
137764985
Royals

Paleis: ’Herstel prinses Charlène verloopt zeer bemoedigend’

Prinses Charlène

Prinses Charlène

Prinses Charlène van Monaco herstelt goed van onder andere de keel-, neus- en oorinfectie waaraan ze in het afgelopen jaar meermaals is geopereerd. Toch is ze donderdag niet aanwezig bij de jaarlijkse verering van de heilige Devota, meldt het paleis van Monaco donderdag in een officiële verklaring.

Prinses Charlène

Prinses Charlène

„Het herstel van hare koninklijke hoogheid Prinses Charlene verloopt momenteel bevredigend en zeer bemoedigend”, luidt de verklaring van het paleis. „Omdat het herstel evenals de follow-up voor tandheelkundige zorg nog enkele weken zal duren, zal de prinses de festiviteiten rondom de verering van de heilige Devota dit jaar helaas niet kunnen bijwonen.”

Eerder werd al bekend dat Charlène momenteel in een niet nader genoemde kliniek in Monaco verblijft om te herstellen van de infecties alsook vermoeidheidsklachten. Als gevolg van complicaties van de voornoemde infecties verbleef ze vorig jaar zo’n zeven maanden in haar thuisland Zuid-Afrika.

Het paleis verwacht dat Charlène zich over enkele weken weer bij haar man prins Albert en kinderen prinses Gabriella en prins Jacques zal voegen. „Zodra haar gezondheid het toelaat, zal de prinses met vreugde weer gezellige momenten met hen delen”, meldt het paleis.