Entertainment/Sterren
1377686246
Sterren

’Ik wil hulp, snel!’

Onzekere tijd voor Karsu: ’Oma uit puin gehaald, tante horen ze niet meer roepen’

Zangeres Karsu leeft momenteel in grote onzekerheid. Ze heeft met tientallen familieleden die in Turkije wonen momenteel geen contact, als gevolg van de aardbeving in het land waar haar roots liggen. „Ik denk constant aan mijn familieleden die onder het puin liggen.”

De zangeres heeft de afgelopen uren zowel positief als negatief nieuws over haar familie vernomen, zo vertelt ze dinsdagavond in RTL Boulevard. „Ik heb net gehoord dat mijn oma uit het puin is gehaald. Ook mijn oom hebben ze gevonden, maar mijn tante horen ze niet meer roepen. Het is hemel en hel.”

„Ik sta op het punt om de helft van mijn familie te verliezen, maar dan hoor ik ook dat mijn 5-jarige nichtje nog in leven is. Het is heel raar.”

Karsu roept mensen op te doneren aan Giro555. Ook hoopt ze veel geld op te halen met de verkoop van haar kookboek, Karsu’s Kitchen, dat toevalligerwijs over de keuken gaat van het getroffen gebied. „Alle opbrengsten gaan naar Turkije.”

Geen hulp

Later op de avond doet Karsu bij Jinek ook haar verhaal. Ze zegt dat een van haar nichten, die in een moeilijk bereikbaar gebied woont, geen hulp krijgt. „Niemand kijkt daar naar om, want ze (de reddingswerkers, red.) komen daar niet”, vertelt de zangeres in tranen. „Ik kan er gewoon niet bij dat ik in één klap een deel van mijn familie ga verliezen. Ik wil dat niet. Ik wil hulp, snel!”

De presale van haar kookboek Karsu’s Kitchen, waarvan de opbrengst naar Turkije gaat, loopt gelukkig als een trein. „Na mijn oproep in RTL Boulevard lag de website plat. Al duizenden boeken gaan er nu al uit. We gaan straks met mijn ouders een gymzaaltje huren om alles te versturen en te signeren. Ik wil iedereen heel erg bedanken namens mijn familie.”