Nieuws/Entertainment

Selena Gomez open over vriendschap The Weeknd

Selena Gomez en The Weeknd

Selena Gomez en The Weeknd

Hollandse Hoogte

Selena Gomez staat deze week op de cover van de Woman of the Year-uitgave van Billboard en daarin bespreekt de zangeres de relatie met haar twee ex-vriendjes; The Weeknd en Justin Bieber.

Selena Gomez en The Weeknd

Selena Gomez en The Weeknd

Hollandse Hoogte

Selena en Abel Tesfaye, zoals The Weeknd eigenlijk heet, gingen tien maanden geleden uit elkaar en mede door de activiteiten op social media - de twee hadden op Instagam alle foto’s van elkaar verwijderd - werd aangenomen dat het stel het contact met elkaar had verbroken. Maar niets blijkt minder waar. „Ik ben ontzettend trots op onze oprechte vriendschap”, vertelt de popster over haar reatie met de zanger. „Nooit eerder in mijn leven heb ik zoiets ervaren. Aan het einde van onze relatie waren we allerbeste vrienden. Dat was best wel opmerkelijk voor mij.”

Al snel wist de zangeres haar andere ex, Justin Bieber, weer te vinden en niet veel later gonsden er - nadat ze regelmatig met elkaar waren gespot - geruchten over een nieuwe relatie. Vooralsnog blijft het bij geruchten, want ook in het tijdschrift wil Selena er niet veel over kwijt. „Ik ben 25. Ik ben niet 18, of 19, of 20. Ik koester de mensen die veel voor mij hebben betekend. Misschien heb ik in het verleden geprobeerd dingen te forceren, maar dat houdt niet in dat het gevoel voor een ander zomaar verdwijnt.”

Wanneer de #MeToo-discussie wordt besproken, geeft Selena toe dat het haar ontzettend heeft geraakt. „Ik heb gehuild. Maar het biedt zeker hoop. Wanneer mensen zich daarover uitspreken, hoop ik dat zij daar veel kracht uit putten, want dat verdienen zij. Ik ben in de positie dat ik zo’n traumatische ervaring nog nooit heb meegemaakt. Maar ik ken mensen in mijn familie bij wie dat wel het geval is. Voor hen probeer ik een veilig klimaat te creëren.”

Bekijk meer van