Nieuws/Entertainment
1387770407
Entertainment

Beroemdheden blij met Twitter-ban Trump

Veel beroemdheden zijn blij dat de Amerikaanse president Donald Trump geen Twitter meer kan gebruiken. Het bedrijf besloot zijn account te verwijderen vanwege de bestorming van het Capitool.

Zangeres Bette Midler is verheugd op het besluit en bedankte het sociale medium. „Bedankt Twitter! Retweet alsjeblieft!”, schrijft ze. Ook John Cusack heeft begrip voor de ban en vergelijkt het gedrag van Trump met fascisme. Collega-acteur Jeffrey Wright deelde een screenshot van de twitterblokkade, net als Josh Gad. Die laatstgenoemde hoopt dat de nucleaire codes snel uit handen van Trump worden genomen.

De reacties volgen op de bestorming van het Capitool eerder deze week. Duizenden Trump-aanhangers gingen het gebouw in Washington binnen uit woede over de verkiezingsuitslag. Daarbij werden dingen gesloopt en vielen zelfs doden.

Ook veel Nederlandse sterren bedanken Twitter voor de ban. Marga Bult daarentegen lijkt het er niet mee eens te zijn dat het bedrijf besloot zijn account te verwijderen. „Big tech in de Twitter bocht... u kunt gaan! #censuur #block”, reageerde zij op het nieuws.