Nieuws/Entertainment

Doctor Who-acteur Matt Smith is ook seksueel geïntimideerd

Matt Smith

Matt Smith

Hollandse Hoogte

Doctor Who-acteur Matt Smith heeft zich uitgelaten over seksuele intimidatie in Hollywood. „Het overkomt mannen ook. Ik heb het meegemaakt.” Dat schrijft People Magazine vandaag.

Matt Smith

Matt Smith

Hollandse Hoogte

De acteur, die vanaf vorig jaar in de hitserie The Crown de echtgenoot van Queen Elizabeth II speelt, gaat niet in op details van het gedrag dat hij meemaakte. Maar hij beweert wel dat mannen net zo regelmatig ’tot lustobject gereduceerd worden’ in Hollywood. „Dit overkomt niet exclusief vrouwen.”

De voormalig Doctor Who-ster heeft Harvey Weinstein, de eerste Hollywood-mogul die openlijk beschuldigd werd van seksuele intimidatie en misbruik, wel eens ontmoet nadat hij al meerdere geruchten over de man en zijn dubieuze gedrag had gehoord. Hij vindt dat de beschuldigingen tegen de gevallen filmbons uitermate serieus moeten worden genomen. „Maar ook daarbuiten moeten vrouwen en mannen gehoord worden. Het moet niet alleen onderwerp van gesprek zijn zolang het om beroemdheden gaat. Wie komt er op voor de schoonmaker of voor de vrouw die in een kledingzaak werkt?”

Op 8 december, begint het tweede seizoen van de hitserie van Netflix The Crown, waarin Matt Smith weer te zien is.

Lees meer over