Nieuws/Entertainment
1395380583
Entertainment

Delta draait schrappen expliciete filmscènes terug

Delta komt terug op de beslissing om twee filmscènes te censureren. De luchtvaartmaatschappij zou er niet voor hebben gekozen om de twee expliciete scènes in de films Rocketman en Booksmart, één lesbisch en één homoseksueel, te schrappen in hun filmaanbod in het vliegtuig, zo laat het bedrijf weten aan The Hollywood Reporter.

Een distributeur zou twee versies hebben aangeboden: een gecensureerde variant en een ongecensureerde. Delta neemt standaard de aangepaste versie over, meldt de woordvoerder. Ditmaal was dat een fout: de scènes waren niet in strijd met het beleid van de vliegmaatschappij.

Eerder deze week deed actrice en regisseur Olivia Wilde op Twitter haar beklag over het censureren van de scène in de door haar geregisseerde film Booksmart. „Wat moeten vrouwen hieruit opmaken? Dat hun lichamen aanstootgevend zijn?”, vroeg Wilde zich af. Andere mensen gaven daarop op sociale media aan dat ook scènes in Rocketman, een film over het leven van Elton John, waren gecensureerd.

Volgens Delta berust het geheel op een misverstand. Het bedrijf is overigens niet de enige luchtvaartmaatschappij die scènes in Booksmart heeft geschrapt. Ook Etihad en Emirates Airlines zenden in het vliegtuig aangepaste versies uit.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo