Nieuws/Entertainment
1397614
Entertainment

Terry Crews start rechtszaak na aanranding

Terry Crews

Terry Crews

Een maand na zijn aangifte bij de politie, klaagt Terry Crews zijn vermeende belager en diens werkgever, agentschap William Morris Endeavor (WME) aan.

Terry Crews

Terry Crews

De acteur uit Brooklyn Nine-Nine maakte in oktober bekend dat hij vorig jaar op een feestje meerdere keren was betast door iemand uit de entertainmentindustrie. Hij noemde daarbij geen naam, maar Amerikaanse media concludeerden al snel dat het ging om Adam Venit, de agent van een aantal bekende sterren. Die werd daarop een maand geschorst, maar is inmiddels weer aan het werk voor het bedrijf.

In de aanklacht, in handen van onder meer USA Today, vertelt Terry nogmaals zijn verhaal. Op een feestje dat werd gegeven door Adam Sandler, kwam de agent op hem af, staarde hem een tijd aan en greep hem toen bij zijn geslachtsdeel. De acteur, die zijn belager nooit eerder had ontmoet, duwde hem weg. Later herhaalde het tafereel zich echter.

Terry was destijds zelf ook aangesloten bij WME, maar stapte half november op. Hij deelde onlangs het bericht dat hij aan zijn agent stuurde, een dag na het incident. Daarop werd geen actie genomen. De acteur eist een onbekend bedrag van zowel Adam Venit als WME.