Nieuws/Entertainment
1397853
Entertainment

Prins Harry en ex Cressida bezoeken kerstconcert; Meghan afwezig

Prins Harry

Prins Harry

Op het grootste sociale evenement van het jaar in Londen voor de diplomatieke gemeenschap, was prins Harry dinsdagavond de grootste afwezige. Hij genoot ondertussen van een kerstconcert voor het goede doel, samen met Pippa Matthews, Carole Middleton en... nee, niet verloofde Meghan Markle, maar ex Cressida Bonas.

Prins Harry

Prins Harry

De diplomatieke receptie geeft een goed beeld van het belang van koningin Elizabeth voor de internationale relaties van het Verenigd Koninkrijk. De meester van het huishouden en de maarschalk van het diplomatieke korps zijn uren bezig met een gedetailleerde planning voor de avond en het voltallig bedienend personeel moet opdraven. Er geldt de meest formele dresscode white tie - mannen in rokkostuum, vrouwen in verbazingwekkende galajurken. Catherine Middleton en Camilla droegen hun koninklijke tiara en prins Charles zijn ceremoniële medailles. Er waren meer dan duizend gasten uit honderddertig landen aanwezig en ook ’s lands eigen prominenten vertonen zich op Buckingham Palace, waaronder voormalige premiers en de aartsbisschoppen van Canterbury en York.

Cressida

De afwezigheid van prins Harry viel dan ook nogal op. Toch was ook hier een diplomatieke verklaring voor. Samen met Pippa Matthews en Carole Middleton bezocht hij het jaarlijkse kerstconcert voor het Henry Van Straubenzee Memorial Fund. De prins is namelijk samen met broer William de beschermheer van het fonds, dat de naam draagt van hun goede vriend, die in 2002 omkwam bij een auto-ongeluk.

Toch is het opvallend dat zijn toekomstige bruid Meghan Markle hem niet vergezelde. En dat terwijl zijn 28-jarige actrice en ex Cressida Bonas zich opmerkelijk genoeg niet door het recente verlovingsnieuws liet weerhouden om een ontmoeting met haar ex te riskeren bij het kerstconcert te beluisteren in Londen. Bewust van het lastige sociale parket waarin ze zichzelf manouevreerde, zocht ze bij het naar binnen gaan dan ook de steun van haar moeder Mary-Gaye Curzon, die haar hand stevig vastgreep.