Nieuws/Entertainment
1398728052
Entertainment

Baas Britse journalistenbond stapt op na ontkenning racisme

Bestuurslid Ian Murray van de Society of Editors, een belangrijke Britse journalistenbond, is woensdag opgestapt. Hij voelde zich hiertoe gedwongen na een storm van kritiek op zijn reacties na de uitlatingen van Meghan Markle over de manier waarop de Britse media haar en Harry hebben behandeld. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Murray stelde dinsdag dat er geen racisme bestaat in de Britse media, iets dat Meghan wel claimde in haar interview met Oprah Winfrey afgelopen weekend. Na deze uitspraken van Murray distantieerden meerdere grote media en andere betrokkenen zich van de uitreiking van de National Press Awards, die de Society of Editors eind maart organiseert.

De Society gaf woensdag een verklaring af dat de organisatie niet achter de uitspraken van Murray staat. „Wat hij zei, is niet in overeenstemming met wat wij allemaal weten, namelijk dat er nog een flinke slag te maken valt in de media als het gaat om diversiteit en inclusie.”

Piers Morgan

Het is niet de eerste grote naam die opstapt in nasleep van het controversiële interview. Zender ITV nam dinsdag afscheid van anchor Piers Morgan, die maandag op zender zei niets te geloven van de verhalen over de psychische druk die Meghan aan het Britse hof had ervaren. Hij werd ’misselijk van het schandelijke interview’. Meghan zei onder meer zelfmoord te hebben overwogen omdat zij geen enkele steun kreeg van de Windsors, toen zij daar wel om vroeg.

Morgan liet zich de afgelopen jaren met grote regelmaat negatief uit over Meghan. De Britse tv-waakhond ontving meer dan 41.000 klachten over de opmerkingen die de inmiddels ex-presentator van ochtendshow Good Morning Britain in de uitzending maakte.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo