Nieuws/Entertainment

Claudia de Breij schrijft nummer voor Anne Faber

Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

Claudia de Breij trad in november op in theater Het Huis in Utrecht op met een try-out van haar nieuwe voorstelling NU. Het is het theater waar Anne Faber tot haar dood werkte en de bewuste voorstelling waarvoor ze kaartjes voor haar en haar familie geregeld had.

Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

Toen Claudia daar achter kwam, besloot ze een nummer voor Anne te schrijven. Het liedje was gisteren in de uitzending van Volle Zalen voor het eerst te horen. „Dat heb je niet vaak, dat een nummer zich echt opdringt. Normaal gesproken ben ik wel zenuwachtig voor een try-out. Maar die zenuwen worden nu totaal overschaduwd door de werkelijkheid dat Anne Faber in dit theater werkte”, aldus de cabaretière.

Het nummer leidde tot veel emotionele reacties in de zaal, waar familieleden van Anne zaten, maar ook op social media. „Ach Claudia de Breij. Wat doe je me aan. Dat liedje over Anne Faber ging dwars door mijn ziel”, schrijft iemand. Een ander laat weten: „Wat een mooi , klein maar o zo ontroerend lied heb je gezongen voor Anne ... lieffff. Dat moet bijna wel een bijzondere avond geweest zijn in Het Huis...”

Beluister hier het nummer vanaf 21.56

Lees meer over