Entertainment/TV
1399434856
TV

Boos-aflevering The Voice gekozen tot TV Moment van het Jaar

Het onlineprogramma Boos waarin Tim Hofman de misstanden rondom The Voice of Holland aan de kaak stelde, is door vakmediaplatform Spreekbuis.nl en onlinestreaminggids Streamwijzer verkozen tot het TV Moment van het Jaar. „Heel Nederland zat voor de Boos-reportage aan de buis gekluisterd”, aldus Richard Otto, uitgever van Spreekbuis.nl.

De aflevering van Boos over The Voice of Holland was twee uur na publicatie al door meer dan vijf miljoen mensen bekeken. Inmiddels staat de teller van de YouTube-video op bijna elf miljoen views. „De volgende dagen was de uitzending hét gesprek bij het koffieapparaat en werden er Kamervragen gesteld. Hilversum schudde even op zijn grondvesten, maar door de uitzending zijn er echt dingen in gang gezet”, zegt Otto.

In het programma van Hofman kwamen verschillende vrouwen aan het woord die onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen, inmiddels de ex van John de Mols zus Linda de Mol, en coaches Ali B en Marco Borsato beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de zangcompetitie op RTL 4.

Andere kanshebbers voor het TV Moment van het Jaar 2021/2022 waren de beelden van de Formule 1-overwinning van Max Verstappen, de ongeneeslijk zieke Jan Rot die Hallelujah zingt bij Matthijs Draait Door en de beruchte kaars-uitspraken door Johan Derksen bij Vandaag Inside.