Nieuws/Entertainment

Vader Annette Roque: ’Ze gaan absoluut scheiden’

Nederlandse vrouw Matt Lauer draagt geen trouwring meer

Voormalig NBC’s The Today Show-presentator Matt Lauer en zijn Nederlandse vrouw Annette Roque

Voormalig NBC’s The Today Show-presentator Matt Lauer en zijn Nederlandse vrouw Annette Roque

Hollandse Hoogte

De vader van Annette Roque, de Nederlandse vrouw van de van seksueel misbruik beschuldigde presentator Matt Lauer, heeft vandaag gereageerd op de nachtmerrie waar zijn 52-jarige dochter in terecht is gekomen. „Ze is belazerd”, stelt vader Henri.

Voormalig NBC’s The Today Show-presentator Matt Lauer en zijn Nederlandse vrouw Annette Roque

Voormalig NBC’s The Today Show-presentator Matt Lauer en zijn Nederlandse vrouw Annette Roque

Hollandse Hoogte

Annette, die vandaag voor het eerst werd gezien na het ontslag van haar man, draagt al geen trouwring meer. De The Today Show-presentator in daarentegen droeg de zijne afgelopen maandag nog wel. Daily Mail ging verhaal halen bij de vader van de Nederlandse Annette in de buurt van Amsterdam. „Ik heb geen woorden voor haar man. Wat hij heeft gedaan is vreselijk en we voelen ons allemaal belazerd”, aldus de 76-jarige Henri. „Ze blijft niet bij hem, ze zijn niet meer samen en gaan ook niet proberen om het nog bij te leggen.”

De 59-jarige Matt, die onder vuur kwam te liggen omdat hij zeker tien vrouwelijke (ex)medewerkers van zijn NBC’s The Today Show seksueel had bejegend, bekende dat de claims tegen hem ’een kern van waarheid bevatten’ en bood daarop zijn excuses aan. Hij werd per direct ontslagen door de Amerikaanse zender. Henri: „Annette is geschokt en voelt zich verdrietig, zeker ook voor de kinderen. Ik ook, we zijn allemaal heel erg ontdaan. Ik heb Matt ontmoet, het was een aardige kerel. Maar nu dit, het is mijn eigen dochter! En ik weet niet echt hoe het met mijn kleinkinderen gaat.”

Nederland

Henri ontkent tegen eerdere berichten in dat zijn dochter naar Nederland is gevlucht. „Ik spreek haar vaak, afgelopen zondag nog. Ik heb haar toen gevraagd of ze in Amsterdam was, maar ze vertelde dat ze in de Hamptons is. Allemaal fake nieuws dus, onzin. Ze is gewoon in Amerika.”

Annette en Matt bezitten een ’optrekje’ ter waarde van maar liefst 33 miljoen dollar in de populaire Amerikaanse buitenwijk. Lauer houdt zich daarentegen schuil in een van hun huizen in Long Island. Maandag bracht hij daar 11-jarige zoon Thijs naar school en liet zien zijn trouwring nog steeds te dragen. Het stel heeft met oudste zoon Jack (16) en dochter Romy (14) in totaal drie kinderen.

Huwelijksproblemen

Toch komen de liefdesproblemen niet uit de lucht vallen. Het 20-jarige huwelijk van de gevallen presentator en het voormalig model staat al langer op losse schroeven. In 2006 vroeg Annette al eens via haar advocaat de scheiding aan, maar liet die aanvraag kort daarna weer vallen omdat Matt haar 5 miljoen dollar zou hebben aangeboden om bij elkaar te blijven. Dat deed hij om zijn publieke imago hoog te houden. Wel zouden de twee sindsdien apart van elkaar leven, wat onder anderen te maken zou hebben met dat Lauer vaak vreemdging. Zo kwam in 2012 nog een vermeende affaire met zijn co-host Natalie Morales aan het licht.

Lees meer over