Nieuws/Entertainment

’Laatste opnameperiode GoT héél, héél emotioneel’

Sophie Turner

Sophie Turner

Hollandse Hoogte

Nog zes of zeven maanden productietijd en dan zouden de opnames van de hitserie Game of Thrones erop moeten zitten. Dat verklapt één van de hoofdrolspeelsters, Sophie Turner tegen Variety. De laatste uitzending via HBO is volgens haar in 2019. En dat valt haar niet licht.

Sophie Turner

Sophie Turner

Hollandse Hoogte

De Engelse actrice, die alle negen series meespeelt als Sansa Stark, zegt dat er een sentimentele vibe was toen de cast en crew aan de opnameperiode van het laatste seizoen begon. „Voor de eerste keer in de geschiedenis van Game of Thrones waren alle acteurs aanwezig. Alle Amerikanen vlogen over.”

Turner vertelt hoe de cast daarmee omgaat. „We voelen allemaal dat het eind eraan komt. We blijven wat langer in de stad, gaan meer samen uit eten, we proberen vaker bij elkaar te zijn. We genieten van elk moment en nemen niets voor lief.” Het afscheid van co-acteur Aidan Gillen, Petyr „Littlefinger” Baelish in de serie, valt haar zwaar. „Ik heb zoveel van hem geleerd alleen al door hem te zien spelen. Hij is het meest consistent, hij was een beetje mijn mentor. ”

Overigens hoeft de onlangs verloofde actrice na deze allerlaatste opnameperiode voor Game of Thrones niet in een zwart gat te vallen: ze krijgt een sleutelrol in de serie X-Men.