1405486
Entertainment

Auto Rinus Michels onder de hamer

Rinus Michels

Rinus Michels

De auto van Rinus Michels wordt geveild via het online platform Catawiki. Tot en met 15 december kan worden geboden op de Chrysler Lebaron coupe die in het bezit was van de ’beste voetbalcoach van de twintigste eeuw’, zo meldt de veilingwebsite.

Rinus Michels

Rinus Michels

De Amerikaanse bolide uit 1991 was een opvallende keuze voor de toenmalig topman van Oranje. Rinus, die in 1999 door FIFA werd uitgeroepen tot beste coach van de twintigste eeuw, kocht de Chrysler tijdens zijn succesvolle jaren als bondscoach bij het Nederlands elftal.

De auto moet naar schatting tussen de 8.000 en 10.500 euro opbrengen, het huidige bod staat op 1.750 euro. Michels, die in 1992 stopte als bondscoach, bleef nog een aantal jaren in de auto rijden. De auto is nog volledig in originele staat.

Voor zijn verdiensten als bondscoach werd Rinus in 1974 door Koningin Juliana benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 1988 werd hij door Koningin Beatrix bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ook na zijn dood stond de oud Ajax-speler nog in de spotlights; in 2007 verkoos de Britse krant The Times hem tot beste coach van na de Tweede Wereldoorlog.