Nieuws/Entertainment

De covergirl schrijft exclusieve songtekst voor Vogue

Taylor Swift rekent in gedicht af met oude vetes (en Kim Kardashian)

Taylor Swift

Taylor Swift

Hollandse Hoogte

Taylor Swift maakt faam als zangeres, maar ze is ook een begaafd songwriter. Als covergirl voor het januarinummer van de Britse Vogue schreef ze exclusief een aantal regels op rijm. De boodschap is duidelijk: ze laat zich niet gek maken door Kim en Kanye of wie dan ook die haar wil kwetsen.

Taylor Swift

Taylor Swift

Hollandse Hoogte

Hoewel ze het niet expliciet benoemt, lijkt het gedicht vooral te slaan op haar vele vetes. Zo ontbrandde deze week weer de ruzie met Kanye West en Kim Kardashian, schrijft Daily Mail, doordat de laatste een bewerkte foto uit 2016 met een naakte Taylor opnieuw op Instagram plaatste. Taylorfans reageerden hierop massaal met rat-emoticons. Die staan voor Kim zelf; zij omschreef Taylor destijds als snake met de slang-emoticon waarop Taylor-fans het ratje bedachten. Want, zo verklaren zij: ’slangen eten ratten’.

Terwijl Kim volgens hen de vete maar niet kan loslaten, wil Taylor dat maar al te graag. Ze adviseert zichzelf in Vogue om alle beledigingen te laten gaan, al is ze al zo vaak neergehaald. Ze wil haar zelfrespect vasthouden en weet dat ’de woorden je beschadigen, maar je tranen zullen drogen’. „Het heeft je nog niet gedood.

Ze heeft ook genoeg andere zaken om haar aandacht op te richten en die haar zelfrespect ongetwijfeld goeddoen: van haar nieuwste album Reputation werden binnen een week maar liefst 1200 miljoen albums verkocht. Daarmee is het nu al het best verkochte album van 2017, al kwam het pas op 10 november uit.

Lees meer over