Nieuws/Entertainment
1411145378
Entertainment

Netflix verwijdert Shia LaBeouf uit Oscarcampagne

Shia LaBeouf

Shia LaBeouf

Na de aanklacht van zijn ex FKA twigs wegens mishandeling, is Shia LaBeouf niet langer terug te vinden op de awardspagina van Netflix. Ook op de foto's die de streamingservice deelt van zijn nieuwe film Pieces Of A Woman is de acteur niet te zien.

Shia LaBeouf

Shia LaBeouf

Netflix voert flink campagne voor de dramafilm, maar zelfs in de beschrijving van Pieces Of A Woman komt de naam van LaBeouf niet meer voor, terwijl die van zijn tegenspeler Vanessa Kirby wel nadrukkelijk genoemd wordt. Zij wordt al langer genoemd als potentiële Oscarkandidaat, maar het is ongebruikelijk dat een van de hoofdacteurs niet eens een vermelding krijgt in de synopsis van een film.

LaBeouf en FKA twigs hadden iets minder dan een jaar een relatie. Volgens de zangeres werd zij in die periode veelvuldig fysiek en emotioneel mishandeld. Toen eerder deze maand duidelijk werd dat de muzikante de acteur aanklaagt, kreeg zij bijval van Sia, die bekendmaakte dat ook zij tijdens haar relatie met LaBeouf slecht behandeld is. Ze prees haar vakgenote om de moed met haar verhaal naar buiten te komen, en noemde LaBeouf een pathologische leugenaar.