Nieuws/Entertainment
1412392
Entertainment

Artiesten onder de indruk bij Leger des Heils

Do, Dwight Dissels, Leona Philippo en Xander de Buisonjé (v.l.n.r.)

Do, Dwight Dissels, Leona Philippo en Xander de Buisonjé (v.l.n.r.)

Xander de Buisonjé, Leona Philippo, Dwight Dissels en Do zijn diep onder de indruk van de ontmoetingen die ze hadden bij het Leger des Heils. Ter voorbereiding op het EO-evenement Kerstfeest op de Dam gingen de artiesten langs bij cliënten van het kerkgenootschap. Zondagavond tijdens de opnames van de tv-show worden ze toegezongen door de artiesten.

Do, Dwight Dissels, Leona Philippo en Xander de Buisonjé (v.l.n.r.)

Do, Dwight Dissels, Leona Philippo en Xander de Buisonjé (v.l.n.r.)

Do ontmoette Vanessa onlangs in Utrecht. „Een hele bijzondere vrouw met een heel mooi levensverhaal”, vertelt de zangeres. „Ze is echt van heel ver gekomen. Ze heeft een zwaar leven gehad en door aanraking met het Leger is ze toch weer op het juiste pad gekomen. Ze is weer gelukkig en voelt zich weer happy. Dat was heel tof om te zien.”

Dwight Dissels zocht René op. „Een bijzondere man die een moeilijke jeugd heeft gehad. Hij kwam terecht in een bepaald circuit, waardoor hij aan de drugs is geraakt”, vertelt de vertolker van Jezus in de meest recente uitvoering van The Passion, tijdens de repetities van het Kerstfeest op de Dam. „Hij leerde iemand kennen bij het Leger des Heils en is naar boven gekrabbeld. Zijn verleden gebruikt hij nu in lessen om jongeren te waarschuwen voor drugsgebruik. Hij gaat scholen langs en vertelt leerlingen over de gevaren van drugs. Ik vind het heel bijzonder hoe hij nu in het leven staat, wie hij was en hoe hij de persoon is geworden die hij nu is.”

Heftig verhaal

Zanger en presentator Xander de Buisonjé heeft een dag meegelopen met Tilly. „Een heftig levensverhaal. Ze heeft haar man verloren en is daarna eenzaam geworden. Ze was in een zwart gat gevallen. Ik ging met haar naar Bij Bosshardt, een huis waar ze erin slaagde het leven weer op te pakken en aanspraak te maken. Ik zag hoe ze er gezellige gesprekken voerde met vriendinnen, zodat ze niet eventjes niet alleen thuis hoeft te zitten.”

Leona Philippo belandde in Nijmegen bij Nicole. „Iemand met een heel naar verleden. Nicole is een hele gevoelige, pientere vrouw”, vindt de zangeres. „Er waren een heleboel herkenningspunten in haar verhaal. We hadden in no time een klik met elkaar. We hebben gepraat over haar verleden, maar gelukkig ook over het heden en haar toekomst en dat is een heel ander verhaal. Dat boek staat in een andere bibliotheek.”

De opnames van Kerstfeest op de Dam vinden plaats op zondag 10 december om 20.00 uur. De toegang is gratis. De registratie van het evenement is op Eerste Kerstdag om 20.20 uur te zien bij de EO op NPO 1.