Nieuws/Entertainment
1412512
Entertainment

’We wisten niet voor wie we radio moesten maken’

Giel Beelen schaamde zich voor 3FM

Giel Beelen

Giel Beelen

Giel Beelen maakte dit jaar de overstap van 3FM naar Radio Veronica, waar hij sinds oktober een dagelijkse ochtendshow presenteert. Toen hij vorig jaar zijn vertrek bij de publieke zender bekendmaakte, werd hij benaderd door zijn nieuwe werkgever. „Ik ben gaan praten, vond het superinteressant, maar koos toch voor blijven bij 3FM. Daar kon ik On Stage maken, een programma met livemuziek. Noem het een illusie, maar ik dacht echt dat ik er iets van kon maken.”

Giel Beelen

Giel Beelen

Dat vertelt Beelen in gesprek met het AD. De radio-dj wilde van het nieuwe liveprogramma een merk maken binnen de publieke omroep. „Zoals Zapp voor alle kinderprogramma’s staat, zou On Stage alle livemuziek bevatten. Maar uiteindelijk bleef het gewoon een programmaatje in het weekend”, aldus Beelen tegen het dagblad. „Allerlei plannen voor de verbreding van On Stage stierven een stille dood in de bestuurlijke molens. Ik was het al tijden niet eens met de koers van het station, maar dacht me daaraan te onttrekken met een leuk, eigen programma. Een denkfout. Als je je schaamt voor het station, moet je er gewoon niet op zitten. (...) „We wisten niet voor wie we nu eigenlijk radio moesten maken. Tieners of toch twintigers? Of nog iets ouder?”

Niet veel later vertrok Beelen alsnog bij 3FM en liet hij ook BNNVARA achter zich. Een overstap naar NPO Radio 2, zoals bijvoorbeeld Gerard Ekdom, Paul Rabbering en Annemieke Schollaardt deden, zag hij niet zitten. „Daar begon BNNVARA ook over, ja. Ze wilden me behouden en overbrengen naar 2. Maar we kunnen allemaal zien hoe het daar nu gaat”, vertelt Beelen, doelend op de ruzies over de posities van verschillende dj’s bij de zender. „Ik wil daar geen onderdeel van worden. Ik wil vooral de warme herinneringen aan mijn tijd bij 3FM en de publieke omroep koesteren.”

Giel Beelen zegt verder in het interview dat hij denkt dat een duoshow van Mattie en Wietze op Sky Radio een groot succes was geworden. Het tweetal overwoog over te stappen, maar toen Mattie tijdens de onderhandelingen op eigen houtje besloot bij Qmusic te blijven, verbrak Wietze de samenwerking. „Als zij na die toestanden toch weer samen bij Qmusic waren gekomen, was Q skyhigh gegaan. Dus denk ik dat wij ochtenddeejays blij moeten zijn dat dat niet is gebeurd. We waren weggevaagd.”