Nieuws/Entertainment
1412904
Entertainment

’Toestand Chris Rea stabiel’

Zanger ’Driving Home For Christmas’ zakt in elkaar op podium

OXFORD - De Britse artiest Chris Rea (66) is gisteren tijdens een optreden in de New Theatre Oxford in elkaar gezakt. De Driving Home For Christmas-zanger is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rea ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis”, zo laat een woordvoerder van de ambulancedienst weten aan de Britse media. Hoe het verder met de zanger gaat, is niet bekend.

Volgens bezoekers van het concert zakte hij ineens ’als een plumpudding in elkaar’. Darren Fewins vertelt aan AP dat de muzikant zo’n 45 minuten aan het spelen was toen dit gebeurde. „Hij stond bij de microfoon en had in de ene hand zijn gitaar en met zijn andere stond hij vooral te trillen. Je kon zien dat het niet klopte.”

Hij vervolgt: „Hij liep wat naar voren en probeerde al slingerend op het podium de microfoonstandaard vast te pakken. Toen deed hij een paar stappen terug en zakte hij in elkaar. Er was ook niemand om hem op te vangen.”

Shock

Volgens Fewins lag hij vervolgens zo’n twee minuten op zijn rug, voordat de gordijnen werden dichtgedaan. De ooggetuige zegt verder dat Rea er ’geweldig’ uitzag voordat dit gebeurde. „Hij praatte met het publiek en zocht steeds interactie.”

Fewins zag meteen dat het ernstig was. „Het publiek was in shock.”