Entertainment/Film
1414742681
Film

Zendaya jongste actrice ooit met twee Emmy Awards

Zendaya heeft maandagavond in Los Angeles haar tweede Emmy gewonnen voor haar rol als de verslaafde Rue in de serie Euphoria. Daarmee is de 26-jarige de jongste persoon ooit die twee Emmy’s voor beste actrice op de mantel heeft staan.

In 2020 won Zendaya voor het eerst een Emmy voor haar rol in Euphoria en werd ze de jongste actrice ooit die het beeldje voor beste actrice in een dramaserie mocht ophalen.

De actrice, die op jonge leeftijd bekend werd met verschillende rollen in series op Disney Channel, nam het maandag op tegen Jodie Comer (Killing Eve), Laura Linney (Ozark), Melanie Lynskey (Yellowjackets), Sandra Oh (Killing Eve) en Reese Witherspoon (The Morning Show).

In haar bedankspeech liet Zendaya weten dat het altijd haar grootste wens is geweest dat Euphoria mensen kon helpen. „Ik wil alle mensen bedanken die de afgelopen jaren hun verhaal met mij hebben gedeeld. Iedereen die met een Rue heeft geleefd of zich een Rue heeft gevoeld. Ik heb jullie in mijn hart gesloten zoals ik Rue in mijn hart heb gesloten.”