Nieuws/Entertainment
1415677610
Entertainment

Warner haalt ’kaskraker’ Tenet van releaselijst VS

John David Washington (l.) en Robert Pattinson.

John David Washington (l.) en Robert Pattinson.

Producent Warner heeft de langverwachte film Tenet van de Amerikaanse releaselijst gehaald. Het is onbekend wanneer de grote sf-film van regisseur Christopher Nolan nu zal worden uitgebracht. Dat meldt vakblad Variety.

John David Washington (l.) en Robert Pattinson.

John David Washington (l.) en Robert Pattinson.

Tenet zou in principe vanaf 12 augustus in de bioscopen te zien zijn. De film was echter al meerdere malen uitgesteld omdat veel Amerikaanse bioscopen vanwege de coronacrisis nog niet open zijn of hun deuren weer hebben gesloten. Nolan stelde eerder deze week nog dat zijn film absoluut deze zomer uit zou komen. Maar Warner stelde dat het van groter belang is dat bezoekers de film veilig kunnen gaan zien, zonder het risico besmet te worden met het coronavirus.

Het lijkt erop dat Tenet ook niet half augustus in Nederland zal uitgaan. Het uitstellen van de film in Europa zou een flinke klap zijn voor de Europese bioscopen, die staan te springen om nieuwe films om te vertonen.

James Bond

De coronacrisis heeft Hollywood heel hard getroffen. Analisten voorspellen dat de filmsector uiteindelijk over dit jaar 70 procent minder inkomsten genereert dan in 2019. Dit is nog nooit eerder in de geschiedenis voorgekomen.

Over Tenet, die 200 miljoen dollar kostte om te maken, is inhoudelijk nog niet veel bekend. De hoofdrollen worden gespeeld door John David Washington, Robert Pattinson en Michael Caine. De film is gedraaid door de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema. De afgelopen maanden zijn ook veel andere grote films, zoals de James Bond-film No Time To Die, Marvels Black Widow en de actiethriller Fast & Furious 9 vanwege de coronacrisis maanden of zelfs een jaar uitgesteld.