Nieuws/Entertainment
1417597006
Entertainment

Voice-deelneemster doet aangifte tegen regisseur voor aanranding

HILVERSUM - Voor het eerst sinds de zaak rond vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen in The Voice of Holland aan het licht is gebracht, is er aangifte gedaan tegen de regisseur van het RTL-programma.

Advocaat Sébas Diekstra bevestigt dat een oud-deelneemster naar de politie is gestapt. Zij is voor zover bekend de eerste die aangifte van aanranding tegen hem heeft gedaan. De regisseur kwam in opspraak na de uitzending van het onlineprogramma Boos, waarin duidelijk werd dat zo’n vijftien mensen zich hadden gemeld met klachten over de man.

De man zou geregeld ongepaste opmerkingen van seksuele aard hebben gemaakt tegen kandidates van de talentenjacht. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste handtastelijkheden. De aangifte van vrijdag is niet gedaan door een van de vrouwen uit de uitzending van Boos, bevestigt Diekstra.

In de uitzending van Boos reageerde de regisseur schriftelijk via zijn advocaat zich niet te herkennen in de beschuldigingen en deze „ten stelligste” te ontkennen.