Nieuws/Entertainment
1419220626
Entertainment

Bruce Springsteen en Joe Biden brengen anti-Trump videoclip uit

Dat Bruce Springsteen altijd al de Democratische Partij heeft gesteund, is algemeen bekend. Nu heeft de zanger een nieuwe videoclip bij zijn nummer The Rising uitgebracht, ter ere van de Democratische kandidaat Joe Biden. In de clip wordt vrij snel duidelijk dat The Boss geen fan is van Donald Trump.

Biden deelt de video op zijn Twitteraccount. „Wij zijn de Verenigde Staten. Er is niets wat we niet kunnen als we het samen doen”, schrijft hij erbij.

In de video wordt de huidige problematiek in Amerika weergegeven. Zo komen onder anderen George Floyd en Breonna Taylor voorbij, beiden een belangrijk onderdeel van de Black Lives Matter-discussie. Ook is er een beeld van borden met daarop de tekst „Do Not Trump.” Er komen meerdere fragmenten voorbij van demonstraties rondom Black Lives Matter en transgender-rechten. De video eindigt met een campagne-beeld van Joe Biden en de tekst #TheRising.

Het nummer The Rising bracht Springsteen in 2002 uit en is geïnspireerd door de aanslagen van 11 september 2001. Het nummer gaat over het heropbouwen van een stad die in puin ligt.