Nieuws/Entertainment
1421614
Entertainment

Plien en Bianca maken musical Thelma & Louise

Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman gaan volgend jaar met Arjan Ederveen het theater in. Zij zullen samen te zien zijn in Selma Ann Louise, een zeer losse musicalbewerking van de hitfilm Thelma & Louise. De regie is in handen van Pieter Kramer.

De voorstelling wordt geproduceerd door de Theateralliantie, een samenwerkingsverband van negen theaters en Bos Theaterproducties. Selma Ann Louis gaat op 6 mei in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is daarna tot en met juli in heel Nederland te zien.

Eerder produceerde de Theateralliantie al de musical In de Ban van Broadway, dat vier Musical Awards won. De musical vertelt over jeugdvrienden Selma, Annegien en Louis die elkaar na lange tijd weer terugzien. Zij besluiten de reis die ze na hun eindexamen maakten nog eens over te doen. Voor ze goed en wel vertrokken zijn, slaat het noodlot toe: ze raken betrokken bij een schietpartij. In hun pogingen uit handen van de politie te blijven, werken ze zichzelf steeds verder in de nesten.

Andere rollen in de voorstelling worden vertolkt door Bas Hoeflaak, Rosa Veltman, Janna Adank en Mark Lindeman. Het scenario is van Nathan Vecht; de muziek is gecomponeerd door de broers Jan en Keez Groenteman.