Nieuws/Entertainment
1422047
Entertainment

Sterrenchef Sergio Herman dol op gourmetten

Ellemieke Vermolen en Sergio Herman

Ellemieke Vermolen en Sergio Herman

Wereldwijd wordt sterrenchef Sergio Herman geroemd om zijn verfijnde kookkunsten, maar op kerstavond doet hij niets liever dan ’gewoon’ gourmetten met zijn vrouw Ellemieke Vermolen, kids en familie.

Ellemieke Vermolen en Sergio Herman

Ellemieke Vermolen en Sergio Herman

De 47-jarige chef slooft zich op kerstavond niet uit, maar zet simpelweg het gourmetstel aan. Als het aan hem ligt, zal die traditie ook nooit meer veranderen. „Wij gourmetten thuis al zolang ik me kan herinneren op kerstavond, dus al 47 jaar. Die traditie ga ik ook de rest van mijn leven voortzetten”, aldus Sergio tegenover het Belgische tijdschrift Humo.

Herman, die meerdere restaurants en horecazaken op zijn naam heeft staan, eet tijdens het gourmetten het liefst een combinatie van vlees en vis. Vlees komt bij een goede slager vandaan, vis haalt hij bij de visboer. „Vis verdelen we zelf in porties. Dat is de vaste taak van mijn broer Michel. We maken er ook lekkere slaatjes bij, we zorgen voor mooie garnituur en lekkere sauzen, zelfgemaakt én uit potje.”

Om de het gourmetfeest af te maken, kan de chef gewoon uit zijn eigen productenlijn putten. „We hebben ook de sauzen uit Frites Atelier zoals verse andalouse, curry, ketchup, tartaar... Je kunt zo’n gourmet ook thematisch aanpakken: Italiaans, Arabisch of Aziatisch - gewoon de sausjes en garnituren aanpassen. En daar nog een topwijn bij... Goeie tip, toch?”