Nieuws/Entertainment
1425823
Entertainment

Onderzoek Polanski na nieuwe klacht misbruik

Roman Polanski

Roman Polanski

De politie in Los Angeles onderzoekt een nieuwe aanklacht tegen Roman Polanski betreffende seksueel misbruik. De regisseur zou in 1975 een tienjarig meisje hebben misbruikt. Dat meldt de Los Angeles Times.

Roman Polanski

Roman Polanski

De aanklacht werd gedaan door Marianne Barnard, een Amerikaanse kunstenares uit Californië. Polanski zou haar naakt hebben gefotografeerd.

Hoewel Polanski in deze zaak wegens verjaring niet meer vervolgd kan worden, doet de politie toch onderzoek naar de aantijgingen. Het eventuele bewijs kan wel nog gebruikt worden door de aanklagers in andere zaken tegen de regisseur.

Privédetective

Polanski's advocaat ontkent tegen TMZ de beschuldigingen aan het adres van zijn cliënt. De regisseur heeft een privédetective ingehuurd om de aanklacht te onderzoeken.

Tegen de 84-jarige Polanski zijn de afgelopen tijd meer misbruik-aanklachten gedaan. Zo deed een Duitse actrice eerder deze maand aangifte bij de Zwitserse politie. Renate Lager beschuldigt de regisseur ervan haar in 1972 twee keer te hebben verkracht. Zij was toen 15 jaar en Polanski 38.