Nieuws/Entertainment
1428643372
Entertainment

Snelheidsduivel Steven Bergwijn voor de rechter

Steven Bergwijn verruilde in januari PSV voor Tottenham Hotspur.

Steven Bergwijn verruilde in januari PSV voor Tottenham Hotspur.

Een dollemansrit na een Europa League-wedstrijd komt PSV-aanvaller Steven Bergwijn duur te staan. De speler van het Engelse Tottenham Hotspur moest donderdagochtend voor de kantonrechter verschijnen, maar omdat de dagvaarding niet op geldige wijze ter kennis van Bergwijn is uitgebracht, besloot de rechtbank de zaak naar een andere, nog nader te bepalen, dag te verplaatsen.

Steven Bergwijn verruilde in januari PSV voor Tottenham Hotspur.

Steven Bergwijn verruilde in januari PSV voor Tottenham Hotspur.

Volgens Omroep Brabant scheurde Bergwijn in de nacht van 8 op 9 augustus met zijn auto over de Boschdijk in Eindhoven, waar hij een snelheid van 147 kilometer per uur aantikte. Op die weg geldt een maximumsnelheid van wisselend 50 een 70 kilometer per uur en dus werd de 22-jarige aanvaller staande gehouden.

De strafzaak kon donderdagochtend niet worden behandeld, omdat niet zeker is of de voetballer de dagvaarding heeft ontvangen. Bergwijn maakte afgelopen winterstop namelijk een transfer naar de Spurs en woont inmiddels in Londen.

Rijontzegging

Omdat de zaak nog niet inhoudelijk is behandeld wil het Parket Centrale Verwerking OM (CVOM) niet op details ingaan, maar een persvoorlichter kan wel aan De Telegraaf bevestigen dat Bergwijn meer dan 30 kilometer te hard heeft gereden op een weg waar een maximumsnelheid geldt van 70 kilometer per uur.

„Dat is ook de reden dat de zaak voor de rechter komt, want dan valt het onder het strafrecht”, zegt de woordvoerster. „Er kan een forse geldboete worden geëist en ontzegging van de rijbevoegdheid voor onbepaalde periode.” Binnenkort zal er een nieuwe zitting worden gepland, waarna Bergwijn opnieuw een dagvaarding zal ontvangen.

De avond vóór Bergwijns dollemansrit speelde hij met PSV in Noorwegen tegen Haugesund. In het met 0-1 gewonnen Europa League-duel scoorde de negenvoudig Oranje-international het enige doelpunt.