Nieuws/Entertainment

Mark Hamill vroeg William en Harry hemd van het lijf

Mark Hamill

Mark Hamill

Hollandse Hoogte

Acteur Mark Hamill vroeg prins Harry en prins William, die beiden een figurantenrol als Stormtrooper vervulden, het hemd van het lijf toen ze op de set van The Last Jedi aanwezig waren. Dat vertelde de 66-jarige ster, die wereldberoemd werd als held Luke Skywalker, vandaag tijdens een gesprek met de internationale pers in Londen.

Mark Hamill

Mark Hamill

Hollandse Hoogte

De oudgediende kon het niet laten om de Britse royals een belangrijke vraag te stellen. „Hun aanwezigheid bood mij de kans om eindelijk eens experts de vraag te stellen waar Carrie Fisher en ik al veertig jaar over ruzieden”, lachte Hamill. „Namelijk: is Luke Skywalker van koninklijke bloede? Zijn moeder is koningin Amidala, zijn vader is Lord Vader, zijn zus is prinses Leia.” Maar een definitief antwoord op de vraag kreeg de acteur niet van de broers. „William vond van wel, maar Harry wilde zich eerst verder in de materie verdiepen.”

Niet alleen de aanwezigheid van het koninklijke gezelschap bracht Hamill van zijn stuk. De acteur voelde zich naar eigen zeggen erg nostalgisch op de set van The Last Jedi, het achtste deel in de Star Wars-reeks. „In de eerste films was ik de jonge, impulsieve hond die mocht vechten, die stiekem dingen mocht doen in de strijd tegen het kwaad”, lacht de acteur. „Ik voelde me nu een oude man die machteloos moest toekijken hoe anderen met zijn speelgoed aan de haal gingen. Maar anderzijds is het ook fijn dat de jonge garde in de films het meeste zware werk mogen opknappen.”

In de film zegt held Luke Skywalker dat uit mislukkingen soms de beste lessen te leren zijn. Op de vraag wat de grootste mislukking is geweest waar hij iets van heeft geleerd, reageert Hamill schertsend. „Vergeet verder vooral niet: may the Force be with you.”

The Last Jedi draait nu in de Nederlandse bioscopen.

Lees meer over