Entertainment/TV
1429931102
TV

Wereldwijde storing bij Netflix lijkt voorbij

Wie woensdagavond naar Netflix wilde kijken, had het mogelijk al gemerkt: sinds 20.21 uur was er sprake van een wereldwijde storing bij de streamingdienst. „We ondervinden momenteel problemen met streamen op alle apparaten”, meldde Netflix zelf. Rond 22.30 leek de storing te zijn opgelost.

Heel wat kijkers meldden de storing woensdagavond op social media. „Verbinding met Netflix onmogelijk”, zo kregen ze te lezen als ze wilden aanmelden.

Down Detector, een website die meldingen van internetgebruikers over storingen weergeeft, toonde aan dat er na 20 uur heel wat meldingen binnenkwamen uit België, Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook Netflix gaf zelf de problemen toe, wie naar het ’Helpcentrum’ ging, kreeg deze boodschap te zien: „We ondervinden momenteel streamingproblemen op alle apparaten”.

Hoewel het om een wereldwijde storing ging, waren er ook gebruikers die wel gewoon konden streamen. Aan Nederlandse gebruikers leken de problemen vooralsnog goeddeels voorbij te gaan.